Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

Εδώ είμαστεεε!!! Λοιπόν, η Χημεία της Β' Λυκείου είναι η πιο ωραία, η πιο ενδιαφέρουσα, η κορυφαία Χημεία του σχολείου έβερ!

Ασχολούμαστε με την Οργανική Χημεία, δηλαδή με τον άνθρακα (C) και τις χημικές ενώσεις του!

Το πρώτο κεφαλαιάκι είναι σαν εκείνα τα παιχνίδια στα περιοδικά με σταυρόλεξα, που πρέπει να ενώσεις τις τελείτσες για να εμφανιστεί η εικόνα στο τέλος. Πις οβ κέικ! Συγκεκριμένα, θα μάθεις να ονομάζεις οργανικές ενώσεις, να σχεδιάζεις οργανικές ενώσεις και να μαντεύεις παρόμοιες οργανικές ενώσεις.

Εκεί που το πράγμα δυσκολεύει λίγο είναι οι χημικές αντιδράσεις που έχουν όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια. Βέβαια, ο τρόπος που λύνονται οι ασκήσεις είναι πάντα ο ίδιος, έτσι αν μάθεις τα είδη των αντιδράσεων (όλες μοιάζουν λίγο πολύ, επομένως δε θα δυσκολευτείς τόσο, αν διαβάσεις συγκεντρωμένα και με σύστημα) και ακολουθήσεις τη μεθοδολογία που θα σου δώσω (είναι ολόιδια με αυτήν του τελευταίου κεφαλαίου της Α' Λυκείου), θα λύνεις τα προβληματάκια με ένα τριαντάφυλλο! ;)

Συμβουλές;;;
 • Επανάληψη του τελευταίου κεφαλαίου της Χημείας της Α' Λυκείου. Είναι η καρδιά της Χημείας γενικότερα! Από το σχολείο μέχρι και ένα χημικό εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο.
 • Πολύ σοβαρό διάβασμα των αντιδράσεων, ώστε να καταλάβεις τι συμβαίνει, ποιος αντιδρά με ποιον και τι παράγεται.
Οργανική Χημεία φορ έβερ, μπέιμπι!!! :D

Τα Πάντα Σχεδόν Είναι Οργανική Χημεία!!!

2 σχόλια:

 1. Από Α λυκείου.. Χμμμμ δεν θυμάμαι και πολλά... Από Β σχεδόν τα πάντα...εκτός από εστεροποιηση... Νταμν μεν..ο λόγος που πειρα 18 :-P και όχι 20 στο τέλος (20 όχι 19.99 δικό μου λάθος) αχχχ δεν ξέρετε τι μου θυμίσατε.. Ότι προσπαθούσα να ξεχάσω. ;-) ένιγαϊη φέτος θα πάω 3η επέλεξα το οικονομικό παιδίο παρόλο που δεν έχω εληψεις στην χημεια..έχω στην φυσική... Τίποτα απολύτως από Β τα βασικά μόνο :-P.. Είχα 2 στόχους (περιοριστικά στον 1, άσχετοι μεταξύ τους :-P) 1ος γιατρός όχι για να γίνω γιατρός αλλά στο νεκροτομιο να είμαι με τα πτώματα :-) ντεαμ γατ ι καν ντου! 2ος game developer και είναι αυτό που πάω τώρα... Δεν θα με χάλαγε το 1ο καλά τα πάω με βιολογία και χημεία...αλλά η φυσική σόου πάω για πισι και οικονομικά μαθηματικά και τέτοια.. Δεν λέω γουστάρω τα πισι βσκ τα γούσταρω πολύ :-P BTW ο τύπος με τα ανώνυμα σχόλια εγώ θα είμαι θα σου φαω τα αυτιά.. Δεν σε ξέρω αλλάααααα.. Μεη δε γκοντ μπι γουιθ γιου :-P

  Υποσημείωση : Γ λυκείου χημεία τι παίζει ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα, σου εύχομαι να περάσεις όπου σου αρέσει περισσότερο! Με τους βαθμούς που βγάζεις, υπομονή και επιμονή, δε νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα!!! Η Χημεία της Γ' Λυκείου είναι ένας ωραίος αχταρμάς!!! Υπερβολική ύλη, πολλή θεωρία, αλλά όχι τόσο δύσκολες ασκήσεις! Στην ουσία είναι η Χημεία Κατεύθυνσης της Β' Λυκείου και η Χημεία της Γ' Λυκείου!!! 2 μαθήματα σε 1, όπως τα σαμπουάν!!! :P Αν κατανοήσεις τη θεωρία και αποστηθίσεις κανά δυο περίεργους πίνακες, γιου χαβ νάθιν του φίαρ!!!

   Σιι γιου λέιτερ!!!

   Διαγραφή

Αφήστε το μηνυματάκι σας! ;)