ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Λίγα λόγια για τη Χημεία του Γυμνασίου!

Χημεία Β' Γυμνασίου
Για πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με τη Χημεία στη Β' Γυμνασίου! Το μάθημα ουσιαστικά δεν έχει να κάνει και πολύ με Χημεία αν εξαιρέσεις τα τελευταία κεφάλαια που μαθαίνεις για τα άτομα και τα υποατομικά σωματίδια και ελάχιστες πληροφορίες για χημικές αντιδράσεις!

Έχεις μπόλικη θεωρία και μόνο ένα κεφάλαιο έχει να κάνει με ασκήσεις, οι οποίες λύνονται εύκολα με απλή μέθοδο των τριών.

Γενικά, δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό! Αν το σκεφτείς καλύτερα, μοιάζει περισσότερο με το μάθημα "Εμείς και ο Κόσμος" του δημοτικού!!! ;)

Χημεία Γ' Γυμνασίου
Εδώ γίνεται μια γνωριμία με τον Περιοδικό Πίνακα και ορισμένες ομάδες χημικών στοιχείων! Μαθαίνεις για τον άνθρακα, το πυρίτιο, τα μέταλλα, και αρκετά άλλα πράγματα ελάχιστου ενδιαφέροντος που θα πρέπει να αποστηθίσεις!

Στα πρώτα κεφάλαια μαθαίνεις για τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα, καθώς επίσης και πώς αυτά τα τρία συνδέονται ίσως με την πιο διάσημη "σχολική" αντίδραση, την εξουδετέρωση!

Περισσότερη θεωρία από τη Χημεία Β' Γυμνασίου και σίγουρα πολύ πιο βαρετή!

  • Τι σου παρέχω;;;

Επειδή το μπλογκ είναι καινούριο, αποφάσισα να ασχοληθώ εξονυχιστικά με τη Χημεία της Α' Λυκείου την πρώτη χρονιά. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ του γυμνασίου θα μείνεις ακάλυπτος/η!

Για οποιαδήποτε απορία έχεις, μη διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα! Στείλε μου ασκήσεις που σε δυσκολεύουν για να σε βοηθήσω στην επίλυση (δε θα σου λύσω τις ασκήσεις για να τις αντιγράψεις, αλλά θα σου δώσω ένα σπρώξιμο για το πώς να ξεκινήσεις και πώς να κινηθείς)!

Ζήτησέ μου σημειώσεις για όποιο κεφάλαιο έχεις μεγαλύτερη δυσκολία! Ίσως μπορέσω να δημοσιεύσω κάποια μαθήματα από τα κεφάλαια που δυσκολεύουν τους περισσότερους!

Αυτά εν ολίγοις!
Σιι γιου λέιτερ!!!
Τα Πάντα Είναι Χημεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μηνυματάκι σας! ;)