ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Λίγα λόγια για τη Χημεία του Γυμνασίου!

Χημεία Β' Γυμνασίου
Για πρώτη φορά θα έρθετε σε επαφή με τη Χημεία στη Β' Γυμνασίου! Το μάθημα ουσιαστικά δεν έχει να κάνει και πολύ με Χημεία αν εξαιρέσουμε τα τελευταία κεφάλαια που μαθαίνετε για τα άτομα και τα υποατομικά σωματίδια και ελάχιστες πληροφορίες για χημικές αντιδράσεις!

Έχουμε μπόλικη θεωρία και μόνο ένα κεφάλαιο έχει να κάνει με ασκήσεις, οι οποίες λύνονται εύκολα με απλή μέθοδο των τριών.

Γενικά, δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό! Αν το σκεφτείτε καλύτερα, μοιάζει περισσότερο με το μάθημα "Εμείς και ο Κόσμος" του δημοτικού!!! ;)

Χημεία Γ' Γυμνασίου
Εδώ γίνεται μια γνωριμία με τον Περιοδικό Πίνακα και ορισμένες ομάδες χημικών στοιχείων! Μαθαίνετε για τον άνθρακα, το πυρίτιο, τα μέταλλα, και αρκετά άλλα πράγματα ελάχιστου ενδιαφέροντος που θα πρέπει να αποστηθίσετε!

Στα πρώτα κεφάλαια μαθαίνετε για τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα, καθώς επίσης και πώς αυτά τα τρία συνδέονται ίσως με την πιο διάσημη "σχολική" αντίδραση, την εξουδετέρωση!

Περισσότερη θεωρία από τη Χημεία Β' Γυμνασίου και σίγουρα πολύ πιο βαρετή!

  • Τι σας παρέχω;;;

Επειδή το μπλογκ είναι καινούριο, αποφάσισα να ασχοληθούμε εξονυχιστικά με τη Χημεία της Α' Λυκείου την πρώτη χρονιά. Αυτό δε σημαίνει ότι εσείς του γυμνασίου θα μείνετε ακάλυπτοι!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα! Στείλτε μου ασκήσεις που σας δυσκολεύουν για να σας βοηθήσω στην επίλυση (δε θα σας λύσω τις ασκήσεις για να τις αντιγράψετε, αλλά θα σας δώσω ένα σπρώξιμο για το πώς να ξεκινήσετε και πώς να κινηθείτε)!

Ζητήστε μου σημειώσεις για όποιο κεφάλαιο έχετε μεγαλύτερη δυσκολία! Ίσως μπορέσω να δημοσιεύσω κάποια μαθήματα από τα κεφάλαια που δυσκολεύουν τους περισσότερους!

Αυτά εν ολίγοις!
Σιι γιου λέιτερ!!!
Τα Πάντα Είναι Χημεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μηνυματάκι σας! ;)