Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

Τα Μαθήματα στο μπλογκ ξεκίνησαν!!!

Η Χημεία της Α' Λυκείου είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες τις χημείες που "παίζουν" στα σχολικά μας χρόνια!

Σε αντίθεση με τις χημείες του γυμνασίου, που είναι παραμυθάκια για πιτσιρίκια, εδώ οι μαθητές ξεκινούν να μπαίνουν στο πετσί του μαθήματος και αντικρίζουν το αληθινό της πρόσωπο.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείτε! Το αντίθετο θα έλεγα! Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κεφάλαιο με τις ασκήσεις και τα προβλήματα, που απαιτούν μια στοιχειώδη γνώση μαθηματικών κυρίως, οι υπόλοιπες ασκήσεις είναι σαν κουίζ!

ΟΚ, υπάρχει και ένα πινακάκι με ονόματα ιόντων και Αριθμούς Οξείδωσης στη σελίδα 60κάτι, που πρέπει να αποστηθίσετε, αλλά μη σας απασχολεί τόσο, γιατί αυτές τις ενώσεις θα τις δείτε τόσες φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, που θα τις γράφετε μηχανικά από ένα σημείο και μετά!

Το σημαντικό με τη Χημεία της Α' Λυκείου είναι να κατανοείτε την εκφώνηση της εκάστοτε άσκησης. Δηλαδή, να ξεχωρίζετε τα δεδομένα και τα ζητούμενα. Ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που θα αντιμετωπίσετε.

Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές μου;
  • Μην αφήσετε κενά με τη θεωρία! Είναι λίγο μυστήριοι οι ορισμοί, αλλά όταν τους μάθετε θα λυθεί κάθε πρόβλημά σας!
  • Δώστε μεγάλη βαρύτητα στο μάθημα της Έκφρασης/Έκθεσης!!! ;) Θα σας χρειαστεί οπωσδήποτε για την κατανόηση των εκφωνήσεων! Σοβαρά τώρα!
Μη νομίζετε ότι είναι άκυρα αυτά που σας λέω! Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας παρέχω σε αυτό το μπλογκ και θα εκπλαγείτε στην πορεία!

Μπορείτε να διαβάσετε τα μαθήματα που έχω δημοσιεύσει ως τώρα και να κατεβάσετε τις σημειώσεις τους στα επόμενα λινκς:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μηνυματάκι σας! ;)