Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

Τα Μαθήματα στο μπλογκ ξεκίνησαν!!!

Η Χημεία της Α' Λυκείου είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες τις χημείες που "παίζουν" στα σχολικά μας χρόνια!

Σε αντίθεση με τις χημείες του γυμνασίου, που είναι παραμυθάκια για πιτσιρίκια, εδώ οι μαθητές ξεκινούν να μπαίνουν στο πετσί του μαθήματος και αντικρίζουν το αληθινό του πρόσωπο.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείς! Το αντίθετο θα έλεγα! Αν εξαιρέσεις το τελευταίο κεφάλαιο με τις ασκήσεις και τα προβλήματα, που απαιτούν μια στοιχειώδη γνώση μαθηματικών κυρίως, οι υπόλοιπες ασκήσεις είναι σαν κουίζ!

ΟΚ, υπάρχει και ένα πινακάκι με ονόματα ιόντων και Αριθμούς Οξείδωσης στη σελίδα 60κάτι, που πρέπει να αποστηθίσεις, αλλά μη σε απασχολεί τόσο, γιατί αυτές τις ενώσεις θα τις δεις τόσες φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, που θα τις γράφεις μηχανικά από ένα σημείο και μετά!

Το σημαντικό με τη Χημεία της Α' Λυκείου είναι να κατανοήσεις την εκφώνηση της εκάστοτε άσκησης. Δηλαδή, να ξεχωρίζεις τα δεδομένα και τα ζητούμενα. Ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που θα αντιμετωπίσεις.

Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές μου;
  • Μην αφήσεις κενά με τη θεωρία! Είναι λίγο μυστήριοι οι ορισμοί, αλλά όταν τους μάθεις θα λυθεί κάθε πρόβλημά σου!
  • Δώσε μεγάλη βαρύτητα στο μάθημα της Έκφρασης/Έκθεσης!!! ;) Θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε για την κατανόηση των εκφωνήσεων! Σοβαρά τώρα!
Μη νομίζεις ότι είναι άκυρα αυτά που σου λέω! Ακολούθησε τις οδηγίες που σου παρέχω σε αυτό το μπλογκ και θα εκπλαγείς στην πορεία!

Μπορείς να διαβάσεις τα μαθήματα που έχω δημοσιεύσει ως τώρα και να κατεβάσεις τις σημειώσεις τους στα επόμενα λινκς:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μηνυματάκι σας! ;)